Σούπα με μοσχαράκι και κριθαράκι

By Σάββας - 3:00 μ.μ.


Σούπα με μοσχαράκι και κριθαράκι

Υπέροχη ζεστή σουπίτσα!! Πιο πολύ την μαγειρεύω μόλις χειμωνιάσει λίγο. Ένα φαγητό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες που θα ζεστάνει την ημέρα μας.


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαράκι από σπάλα σε κομμάτια (όσο μεγάλα θέλουμε)
  • 4 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 ματσάκι σέλινο 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 κύβο βοδινού 
  • 1 φλ. κριθαράκι 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο





Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στην χύτρα με νερό μέχρι την μέση να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται και στην συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τον κύβο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 30' στην χύτρα (ή 60' στην κατσαρόλα) μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρέας και ρίχνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να μαλακώσει (αν θέλουμε συμπληρώνουμε νερό και βάζουμε πάλι μέσα το κρέας και τα λαχανικά για να παραμείνουν ζεστά). Τη σερβίρουμε ζεστή με λεμονάκι.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια