Φασολάκια πράσινα με κιμά (της Μίκας)



Φασολάκια πράσινα με κιμά (της Μίκας)


Είναι από τα φαγητά που λατρεύω. Το θεωρώ από τους πιο γευστικούς τρόπους για να φάνε τα παιδιά μας λαχανικά. Νόστιμο φαγητό, εύπεπτο και φιλικό για το στομάχι λόγω του συνδυασμού κρέατος με λαχανικά.


Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένα (ή φρέσκα) φασολάκια πράσινα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 1/2 ματσάκι  μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τον χυμό ντομάτας, 2 ποτήρια νερό, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 30' - 40' σε χαμηλή φωτιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου