Μακαρονάδα με ελιές και σκόρδο

Μακαρονάδα με ελιές και σκόρδο


Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα βασιλικού 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μαύρες ελιές (όχι ξιδάτες) χωρίς τα κουκούτσια
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα ή ότι τριμμένο τυρί σας αρέσει
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια σε μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το λάδι και το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ελιές, ζάχαρη και βασιλικό. Αφήνουμε να βράσει για 10'. Τέλος αναμιγνύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φυλλαράκια βασιλικού και τριμμένο τυρί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου