Κέικ Μαρμπρέ (Marmer cake)



Κέικ Μαρμπρέ (Marmer cake) 

Υλικά
  • 1 πακέτο φαρίνα
  • 4 κ. σ. κακάο 
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά 
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 2 βανίλιες ή ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι


ΕκτέλεσηΧτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να δούμε ότι αφράτεψε και έπειτα ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5'. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και το ξύσμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Παίρνουμε 10 κ. σ. ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με την ζύμη. Στο ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα, στρώνουμε τη μισή ζύμη, συνεχίζουμε με το μείγμα του κακάο που το ρίχνουμε σε διάφορα σημεία, και τελειώνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι κάτω για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν νερά. Ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο 40' - 45'. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15' και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή φτιάχνουμε ότι γλάσο μας αρέσει και το περιχύνουμε ή το απολαμβάνουμε σκέτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου