Κέικ με γεύση και άρωμα τσουρεκιού


Κέικ με γεύση και άρωμα τσουρεκιού

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 1/2  φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ. γλ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 2 κ. γλ. κακουλέ σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
  • κρόκος από 1 αυγό με 1 κ. σ. νερό για άλειμμα



Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά για 5' μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι,το ξύσμα, τα μυρωδικά, χτυπάμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε πάλι για λίγο μέχρι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αλείφουμε με τον κρόκο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.Ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις περίπου 45 '.

Αν δεν έχετε τα μυρωδικά σε σκόνη, απλά τα βάζετε όλα μαζί στο μούλτι παρέα με 2 κ. σ. ζάχαρη, τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 1/2 λεπτάκι και γίνονται σκόνη.

2 σχόλια:

Olga StarDec είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις το έφιαξα και βγήκε καταπληκτικό! Ολοι όσοι το δοκίμαζαν μου ζητούσαν την συνταγή. Θα γίνει το αγαπημένο μας!

mika είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου,χαίρομαι όταν έχουν ανταπόκριση οι συνταγές μου.Ελπίζω να δοκιμάσεις κι άλλες κι εύχομαι να σ'αρέσουν κι αυτές.

Δημοσίευση σχολίου