Μπακλαβάς σουρωτός με καρύδια

Μπακλαβάς σουρωτός με καρύδια

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 
  • 1 φλ. κοπανισμένο καρύδι
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κανέλα

Σιρόπι

  • 3 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι











Εκτέλεση
Απλώνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα της κανελοφρυγανοζάχαρης, στη συνέχεια σουρώνουμε το φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα περιχύνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180C για 30' μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σιρόπι
Βράζουμε για 10' και περιχύνουμε το γλυκό μας, μόλις βγει από τον φούρνο με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει καλά πριν το σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου