Πατάτες τηγανιτές στο φούρνο με κρέμα γάλακτος, μπέικον, τυρί και μανιτάρια

By mika - 7:00 π.μ.

Πατάτες τηγανιτές στο φούρνο με κρέμα γάλακτος, μπέικον, τυρί και μανιτάρια

Γρήγορο και λαχταριστό συνοδευτικό, τέλειο για γιορτινό τραπέζι, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Υλικά
  • πατάτες τηγανισμένες
  • 200 γρ. μπέικον (αν θέλουμε τσιγαρισμένο)
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 200 γρ. τριμμένα κίτρινα μαλακά τυριά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 2 - 3 κ. σ. μουστάρδα











Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις τηγανιτές πατάτες. Αλάτι δεν βάζουμε γιατί τα τυριά και το μπέικον είναι αλμυρά. Καλύπτουμε τις πατάτες με το μπέικον και τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με το εβαπορέ και την μουστάρδα, περιχύνουμε όλα τα υλικά στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 220C για 25' περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 15' τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια