Κολοκυθοκεφτέδες (με πράσινα κολοκυθάκια) τηγανιτοί

Κολοκυθοκεφτέδες (με πράσινα κολοκυθάκια) τηγανιτοί

Λατρεμένο μεζεδάκι, τρώγονται μια χαρά και κρύοι οπότε είναι ιδανικοί για συμπλήρωμα στο κυρίως φαγητό. 



Υλικά
  • 5 κολοκύθια (μέτρια) πράσινα τριμμένα 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ. σ. ξερός δυόσμος τριμμένος
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1,5 φλ. αλεύρι 
  • Αλάτι (προαιρετικά) - πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε για 15' σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα τα πιέζουμε με το χέρι μας (τα στύβουμε) έτσι ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τον δυόσμο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έτσι ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να τηγανιστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας τους τακτικά. Τοποθετούμε σ' ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί, βάζουμε τους κεφτέδες μόλις τους βγάλουμε από το τηγάνι και έπειτα σε πιατέλα.

2 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ είπε...

11/2 εννοείτε 5,5 φλυτζάνια αλεύρι?

mika είπε...

Όχι, εννοώ 1 φλ. και ακόμα 1/2.

Δημοσίευση σχολίου