Φάβα με τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια.


Φάβα με τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια.


Η φάβα είναι ένα υπέροχο πεντανόστιμο φαγάκι, παρόλη την λιτότητα της, ιδανική για την περίοδο της νηστείας. Γεύση? Απλά τέλεια!!!

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα 
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο (ελάχιστο)
Τσιγάρισμα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την φάβα την βάζουμε σε ένα μπόλ, την καλύπτουμε με χλιαρό νερό και την αφήνουμε 3 ώρες να μουλιάσει. Ξεπλένουμε την φάβα, κάτω από τρεχούμενο νερό, την βράζουμε για 10' σε αρκετό νερό, την ξαφρίζουμε και την στραγγίζουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την φάβα. Προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και την σιγοβράζουμε για 60' περίπου, μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Μόλις χυλώσει την αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο κύμινο (δίνει στη φάβα τέλεια γεύση). Αποσύρουμε από την φωτιά. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν, περιχύνουμε το φαγάκι μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου