Σπανακόρυζο λεμονάτο

 Σπανακόρυζο λεμονάτο 

Αγαπημένο ελαφρύ, νοστιμότατο φαγάκι, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.


Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο, κομμένο και ζεματισμένο)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα 
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • χυμό από 1 - 2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε)
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο, άνηθο και 4 ποτήρια ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10', έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20' ακόμα. Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου