Κολοκυθάκια γιαχνί με πατάτες στο φούρνο
Απλό αγαπημένο φαγάκι, υγιεινό και νοστιμότατο!!!
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να κατεβάσουν το νερό τους. Τα στύβουμε για να στραγγίξουν, σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα κολοκύθια με ηλιέλαιο. Τ' απλώνουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες σε μια στρώση. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5'. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ψήνουμε για 40' περίπου χαμηλώνοντας το φούρνο στους 180C μετά τα πρώτα 20'. Περιμένουμε να σταθεί 15' το φαγάκι μας πριν σερβίρουμε.
- 1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κιλό πατάτες σε λεπτές ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια
- ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο (για την σάλτσα)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να κατεβάσουν το νερό τους. Τα στύβουμε για να στραγγίξουν, σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα κολοκύθια με ηλιέλαιο. Τ' απλώνουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες σε μια στρώση. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5'. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ψήνουμε για 40' περίπου χαμηλώνοντας το φούρνο στους 180C μετά τα πρώτα 20'. Περιμένουμε να σταθεί 15' το φαγάκι μας πριν σερβίρουμε.
0 σχόλια