Γρήγορο και οικονομικό γλυκάκι. Αντί για αμύγδαλα φιλέ μπορούμε να κάνουμε τις φλωρεντίνες με φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, σησάμι και αμύγδαλα και ότι ξηρό καρπό έχουμε.
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι σε τηγάνι να λιώσουν και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το φιλέ αμυγδάλου. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις απλώνουμε στο ταψί, επάνω στη λαδόκολλα, σε λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να στερεοποιηθούν (όχι τελείως αφού αυτό θα γίνει σταδιακά καθώς στεγνώνουν). Τις ξεκολλάμε (όταν κρυώσουν) προσεκτικά από τη λαδόκολλα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα και όταν κρυώσουν εντελώς, τις βουτάμε μέχρι τη μέση. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα πριν τις σερβίρουμε.
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 30 γρ. μαργαρίνη
- 4 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι σε τηγάνι να λιώσουν και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το φιλέ αμυγδάλου. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις απλώνουμε στο ταψί, επάνω στη λαδόκολλα, σε λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να στερεοποιηθούν (όχι τελείως αφού αυτό θα γίνει σταδιακά καθώς στεγνώνουν). Τις ξεκολλάμε (όταν κρυώσουν) προσεκτικά από τη λαδόκολλα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα και όταν κρυώσουν εντελώς, τις βουτάμε μέχρι τη μέση. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα πριν τις σερβίρουμε.
0 σχόλια