Κοτόπουλο κοκκινιστό με πράσινα φασολάκια.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πράσινα φασολάκια.

Αγαπημένο μου λαδερό τα φασολάκια. Εύκολο φαγάκι, γρήγορο, ισορροπημένο, πολύ υγιεινός συνδυασμός με το κοτοπουλάκι, χωρίς όμως ιδιαίτερη προετοιμασία και μεγάλη νοστιμιά.



Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φασολάκια πράσινα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε τα ντοματάκια, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40' περίπου μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα φασολάκια (αν είναι φρέσκα). Αφού μισοβράσει το κοτόπουλο, τότε προσθέτουμε τα φασολάκια, αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30'. Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου