Ραβανί αφράτο!!! (πολύ εύκολο).

Ραβανί αφράτο!!! (πολύ εύκολο).

Απλά υπέροχο!! Γρήγορο, πεντανόστιμο χωρίς να μας λιγώνει. Δοκιμάστε να το φτιάξετε άφοβα. Είναι τέλειο!!!

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 βανίλιες
Για το σιρόπι
  • 3 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ. γλ. κανέλα







Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8' και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά (ολόκληρα κρόκος και ασπράδι) με την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε ξανά για 1'. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ταψί βαθύ (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30' - 35'. Όταν το βγάλουμε το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και έπειτα από 3 ώρες μπορούμε να το σερβίρουμε.



Το σιρόπι αν και φαίνεται πολύ, δεν είναι. Είναι όσο πρέπει ακριβώς. Το γλυκό θα το απορροφήσει όλο σιγά σιγά. Το ραβανί αυτό, παραμένει αφράτο για μέρες. Δοκιμάστε το.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου