Χορτοπιτάκια νηστίσιμα, τηγανιτά με χυλό (χωρίς φύλλο).

Χορτοπιτάκια νηστίσιμα, τηγανιτά με χυλό (χωρίς φύλλο).

Υπέροχα αρωματικά πιτάκια, εύκολη και γρήγορη λύση για ένα τέλειο πεντανόστιμο ορεκτικό.


Υλικά

  • χόρτα διάφορα (που τα έχουμε ήδη βράσει) στεγνά
  • 2 φλ. αλεύρι
  • νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει ένας χυλός) 
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα χόρτα, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι ο χυλός αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι παχύς λίγο νερό, θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι. Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και μόλις γίνει καυτό, ρίχνουμε κουταλιές και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και τ' ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα πιτάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου