Λαχανοντολμάδες με κιμά

By mika - 7:00 π.μ.

Λαχανοντολμάδες με κιμά


Φαγητό λατρεμένο, εξαιρετικά νόστιμο, που αρέσει σε όλους

Υλικά

  • 1 μεγάλο αφράτο λάχανο 
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους κρέατος
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο


Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο κυκλικά, το αφαιρούμε και το πετάμε. Πλένουμε το λάχανο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του. Το βγάζουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα. Αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από αυτά, και τα χωρίζουμε σε κομμάτια. Τα μικρά φύλλα τα βάζουμε ολόκληρα. Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 φλ. λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε την γέμιση γύρω στα 10'. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Με το μείγμα μας αρχίζουμε να τυλίγουμε ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε τα σκληρά φύλλα για να μην κολλήσουν οι ντολμάδες. Σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο, για να μην ανοίξουν στο βράσιμο και τους περιχύνουμε με λάδι και ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους. Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 45' περίπου. Αφήνουμε να σταθούν για 30' και τους σερβίρουμε.


  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. απο τα πιο αγαπημενα μου φαγητα.και μου αρεσει πολυ που τα εκανες με την μικριασιατικη συνταγη.εδω βαζουν ωμο το μιγμα του κυμα.με το δικο σου τροπο η γευση τους ειναι απαιχτη.να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή