Μπακαλιάρος πλακί στον φούρνο με πατάτες
Αγαπημένο φαγάκι ο μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο, για κάθε εποχή. Νόστιμο, υγιεινό με νοστιμιά μοναδική και καθόλου δύσκολο.
Υλικά
• 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου (έτοιμα ξαλμυρισμένα)
• 5 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια ή σε ροδέλες
• 3/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κουτί κονκασέ ντοματάκι ή χυμό ντομάτας
• 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
• 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψί τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πατάτες μέσα στο ταψί. Περιχύνουμε με τα ντοματάκια και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, 2 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 60' περίπου. Σερβίρεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Το πλακί μπορεί να γίνει και χωρίς πατάτες. Τότε θα βάλουμε περισσότερα κρεμμύδια και θα το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες.
• 1 κουτί κονκασέ ντοματάκι ή χυμό ντομάτας
• 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
• 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
• αλάτι - πιπέρι
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψί τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πατάτες μέσα στο ταψί. Περιχύνουμε με τα ντοματάκια και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, 2 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 60' περίπου. Σερβίρεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Το πλακί μπορεί να γίνει και χωρίς πατάτες. Τότε θα βάλουμε περισσότερα κρεμμύδια και θα το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες.
1 σχόλια
Καλοοοοο.....
ΑπάντησηΔιαγραφή