Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη (200 γρ)
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος (250 ml)
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακ. βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά κι αφήνουμε την κρέμα καραμέλας να σιγοβράσει για 5' ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά κι αφήνουμε την κρέμα καραμέλας να σιγοβράσει για 5' ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ μας.
0 σχόλια