Σαλάτα Νισουάζ - nicoise salad
Υλικά
- 4 πατάτες βρασμένες κομμένες κυδωνάτες
- 200 γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα
- 3 ντομάτες ώριμες σφιχτές κομμένες στα 4
- 4 αβγά βραστά σφιχτά κομμένα στα 4
- 6 φιλέτα αντσούγιας ξαρμυρισμένα δίχως κοκαλάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 2 κ. σ. κάπαρη
- μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
- Φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
- Φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση
Για το ντρέσινγκ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ξύδι
- 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι (αν θέλετε)
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα στρώνουμε κάτω τα φύλλα σαλάτας, μετά τοποθετούμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ το καπακώνουμε και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά να γίνει χυλός. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
0 σχόλια