Εκτέλεση
Λιώνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν λιώσει (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα) ρίχνουμε την υπόλοιπη να λιώσει κι αυτή.
Όταν πάρει το χρώμα της καραμέλας, το κατεβάζουμε για να μην καεί, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ξανά. Προσέχουμε να μην είναι όλοι μαζί, πρέπει να είναι απλωμένοι. Ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει ελαφρά με ηλιέλαιο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Αν είναι σε μεγάλα κομμάτια, τα σπάμε σε μικρότερα.
Λιώνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν λιώσει (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα) ρίχνουμε την υπόλοιπη να λιώσει κι αυτή.
Όταν πάρει το χρώμα της καραμέλας, το κατεβάζουμε για να μην καεί, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ξανά. Προσέχουμε να μην είναι όλοι μαζί, πρέπει να είναι απλωμένοι. Ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει ελαφρά με ηλιέλαιο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Αν είναι σε μεγάλα κομμάτια, τα σπάμε σε μικρότερα.
2 σχόλια
ειναι αληθεια πως παντα με δυσκολευουν τα αμυγδαλα οταν θελω να τα κανω πραλινα για τουρτα.θα το προσπαθησω οπως μας το συστηνεις.να ειστε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δοκιμάσεις να τους φτιάξεις, η παρασκευή τους είναι πανεύκολη!!Προσέχουμε όμως να μη μείνει πολύ η ζάχαρη στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει. Καλή επιτυχία!!!!