Αρνίσιο κεφαλάκι στη λαδόκολλα
Το κεφαλάκι αποτελεί έναν εξαιρετικό μεζέ και προτείνω σ' όποιον δεν το έχει γευτεί, αξίζει έστω μια φορά να το δοκιμάσει.
Το κεφαλάκι αποτελεί έναν εξαιρετικό μεζέ και προτείνω σ' όποιον δεν το έχει γευτεί, αξίζει έστω μια φορά να το δοκιμάσει.
Yλικά
Εκτέλεση
Αφήνουμε το κεφαλάκι σε κρύο νερό για 3 ώρες (για να φύγουν τα αίματα) αλλάζοντάς το 3 φορές. Το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Απλώνουμε διπλή λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω. Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και το αλείφουμε παντού. Πασπαλίζουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε σε πακέτο και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C με αέρα για 1,5 ώρα.
- 1 κεφαλάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
Αφήνουμε το κεφαλάκι σε κρύο νερό για 3 ώρες (για να φύγουν τα αίματα) αλλάζοντάς το 3 φορές. Το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Απλώνουμε διπλή λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω. Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και το αλείφουμε παντού. Πασπαλίζουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε σε πακέτο και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C με αέρα για 1,5 ώρα.
0 σχόλια