Νόστιμο φαγάκι απλό, μπορούμε να το απολαύσουμε μόνο του με μια σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι, ή να το συνοδεύσουμε με οποιοδήποτε κρέας. Η γιαγιά μου συνήθιζε να βάζει τις πράσινες ελιές, πιστεύω ότι ταιριάζουν απίστευτα με τις κοκκινιστές πατάτες.
Υλικά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ και τις ελιές. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, κύμινο και κανέλα, αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 5' και έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες. Μην αμελήσετε τη κανέλλα και το κίμινο πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Πραγματικά είναι πεντανόστιμο φαγάκι.
- 2 κιλά πατάτες σε κομμάτια (ότι μέγεθος σας αρέσει)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. πράσινες ελιές
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 κ. σ. πελτές
- αλάτι - πιπέρι
- κύμινο
- 1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ και τις ελιές. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, κύμινο και κανέλα, αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 5' και έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες. Μην αμελήσετε τη κανέλλα και το κίμινο πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Πραγματικά είναι πεντανόστιμο φαγάκι.
2 σχόλια
καλησπερα και καλη χρονια.νοστιμο φαγακι.μη σας πω απο τα πιο αγαπημενα μου λαδερα.η κανελλα μου το χαλαει λιγο αλλα περι ορεξεως...να περνατε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι και σε σένα καλή χρονιά.Αν θέλεις δοκίμασε το και με κανέλα γιατί πίστεψέ με αυτή κάνει την διαφορά στο φαγάκι αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφή