Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο

By mika - 7:14 μ.μ.

Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο

Παραδοσιακό, νοστιμότατο φαγάκι της Ελληνικής κουζίνας ιδανικό για το χειμώνα

Υλικά
  • 1.500 γρ. χοιρινό κρέας από σπάλα σε μέτρια κομμάτια
  • 1,5 - 2 κιλά πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Για τη σάλτσα αυγολέμονο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά




Εκτέλεση
Ζεματάμε τα πράσα σε βραστό νερό για 5', τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στη κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε ελάχιστα το χοιρινό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40' περίπου . Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε για 30' ακόμα. Αν δούμε ότι έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ετοιμάζουμε τότε τη σάλτσα αυγολέμονο. Χτυπάμε στο μούλτι τα αυγά με το χυμό λεμονιού, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι κρύο νερό το προσθέτουμε στο αυγολέμονο, ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να πάει παντού .

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια