Φασολάδα πεντανόστιμη με χωριάτικα λουκάνικα
Τέλεια φασολάδα!! Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τη συνοδεύουμε με ελιές, φρέσκο ψωμάκι και τυρί φέτα.
Υλικά
Τέλεια φασολάδα!! Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τη συνοδεύουμε με ελιές, φρέσκο ψωμάκι και τυρί φέτα.
Υλικά
- 500 γρ. φασόλια ξερά μέτρια ή γίγαντες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξερή καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 1 πιπεριά πράσινη σε κομμάτια μικρά
- 5 χωριάτικα λουκάνικα σε κομμάτια
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπολ με νερό να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε για 15' και πετάμε το νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό φρέσκο νερό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα λουκάνικα, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και 10' πριν από το τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα ταψί σε δυνατή θερμοκρασία για 15' και είναι έτοιμα.
Αφήνουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπολ με νερό να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε για 15' και πετάμε το νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό φρέσκο νερό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα λουκάνικα, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και 10' πριν από το τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα ταψί σε δυνατή θερμοκρασία για 15' και είναι έτοιμα.
0 σχόλια