Κριθαράκι με τυριά και μανιτάρια
Υλικά
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 300 γρ. διάφορα τυριά κίτρινα τριμμένα
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κριθαράκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5' ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον κύβο, αλατοπίπερο και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και καπακώνουμε το κριθαράκι για 5' πριν το σερβίρουμε.
1 σχόλια
θα το φτιαξω
ΑπάντησηΔιαγραφή