Μπακαλιάρος παστός στιφάδο στο φούρνο
Απολαυστικός μπακαλιάρος στιφάδο ιδιαίτερα εύγευστο και πλούσιο πιάτο, τέλεια πρόταση για την 25η Μαρτίου ως εναλλακτική λύση αντί του συνηθισμένου μπακαλιάρου - σκορδαλιά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει δοκιμάστε το είναι απλά τέλειο!
Απολαυστικός μπακαλιάρος στιφάδο ιδιαίτερα εύγευστο και πλούσιο πιάτο, τέλεια πρόταση για την 25η Μαρτίου ως εναλλακτική λύση αντί του συνηθισμένου μπακαλιάρου - σκορδαλιά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει δοκιμάστε το είναι απλά τέλειο!
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 15' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το μπαχάρι, πιπέρι, ντομάτα, τη δάφνη και το ξύδι. Δοκιµάζουµε το φαγητό και αν χρειαστεί αλατίζουμε (με προσοχή γιατί μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι αλμυρός). Αφήνουμε να βράσει για 10' αδειάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, βάζουµε τον μπακαλιάρο σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 200C για περίπου 30'.
- 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλµυρισµένος κομµένος σε μερίδες
- 2 κιλά ξερά κρεµμύδια κοµµένα σε ροδέλες
- 2 σκ. σκόρδο σε φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ξύδι
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- πιπέρι
- 1 κουτί ντοματάκια
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 15' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το μπαχάρι, πιπέρι, ντομάτα, τη δάφνη και το ξύδι. Δοκιµάζουµε το φαγητό και αν χρειαστεί αλατίζουμε (με προσοχή γιατί μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι αλμυρός). Αφήνουμε να βράσει για 10' αδειάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, βάζουµε τον μπακαλιάρο σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 200C για περίπου 30'.
0 σχόλια