Ένα πολύ νόστιμο γλυκό σε περίοδο νηστείας ο κλασικός κορμός σοκολάτας που γίνεται νηστίσιμος αρκεί να επιλέξουμε νηστίσιμα μπισκότα, ξηρούς καρπούς και χωρίς την προσθήκη γάλακτος (ούτε φυτικού).
- 450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα (σε μικρά κομματάκια)
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα (σε μικρά κομματάκια)
- 1 φλ. καρύδια (σε μικρά κομματάκια)
- 3 κ. σ. κακάο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη, το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα καρύδια στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια φόρμα τοποθετούμε μπόλικη μεμβράνη ή λαδόκολλα (εγώ έβαλα κάτω μεμβράνη και από πάνω τη λαδόκολλα) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Σκεπάζουμε από πάνω ξανά με τη λαδόκολλα ή μεμβράνη (ότι βολεύει τον καθένα) πατάμε με τη παλάμη μας να ισιώσει και όταν κρυώσει τελείως, το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στη συντήρηση για τουλάχιστον 5 ώρες. 'Οταν ξεφορμάρουμε τον στολίζουμε με κερασάκια γλασέ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη, το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα καρύδια στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια φόρμα τοποθετούμε μπόλικη μεμβράνη ή λαδόκολλα (εγώ έβαλα κάτω μεμβράνη και από πάνω τη λαδόκολλα) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Σκεπάζουμε από πάνω ξανά με τη λαδόκολλα ή μεμβράνη (ότι βολεύει τον καθένα) πατάμε με τη παλάμη μας να ισιώσει και όταν κρυώσει τελείως, το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στη συντήρηση για τουλάχιστον 5 ώρες. 'Οταν ξεφορμάρουμε τον στολίζουμε με κερασάκια γλασέ.
0 σχόλια