Υλικά
- 3 φλ. αλεύρι
- 2 αβγά
- 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
- 3/4 φλ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι baking powder
- 3/4 φλ. φουντούκια αλεσμένα
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τη τρούφα και τα φουντούκια, σε μπολ και τα χτυπάμε για 5' με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη τρούφα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να πάνε παντού. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις για περίπου 40' - 45'. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε το περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας ή άχνη ζάχαρη.
2 σχόλια
τελικα τα φουντουκια νομιζω πως χαριζουν κατι ιδιαιτερο σε κεικ και μπισκοτα.τους χαιρετισμους μου στην ομορφη Ροδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από την πολύ ζεστή Ρόδο!! Όντως τα φουντούκια είναι υπέροχα όπου και να τα χρησιμοποιήσουμε. Καλή επιτυχία σ' ότι φτιάχνεις!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή