Σάμαλι νηστίσιμο αλάδωτο
Από τα καλύτερα παραδοσιακά μας γλυκά στη νηστίσιμη εκδοχή του. Υπέροχο αρωματικό σάμαλι με γεύση πορτοκάλι. Είναι τέλειο, απλά δοκιμάστε το.
Υλικά
Για το σάμαλι:
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαστίχα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, θα έχει γίνει αραιός χυλός. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αδειάζουμε σε ένα ταψί το αφήνουμε για 2 ώρες να δέσει και έπειτα το ψήνουμε για 40'.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 8'. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεχτικά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλο πριν το σερβίρουμε.
Από τα καλύτερα παραδοσιακά μας γλυκά στη νηστίσιμη εκδοχή του. Υπέροχο αρωματικό σάμαλι με γεύση πορτοκάλι. Είναι τέλειο, απλά δοκιμάστε το.
Υλικά
Για το σάμαλι:
- 3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. σόδα
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1/2 κ. γλ. μαστίχα σκόνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 4 φλ. ζάχαρη
- 3 1/2 φλ. νερό
- 2 κ. σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαστίχα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, θα έχει γίνει αραιός χυλός. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αδειάζουμε σε ένα ταψί το αφήνουμε για 2 ώρες να δέσει και έπειτα το ψήνουμε για 40'.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 8'. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε προσεχτικά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλο πριν το σερβίρουμε.
0 σχόλια