Μελομακάρονα με αλεύρι και σιμιγδάλι
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3'. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπεικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε. Στο μείγμα λαδιού προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκάλι. Στον άλλο μισό διαλύουμε την σόδα. Μόλις αφρίσει την ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε στο μίξερ για 3'. Δοκιμάζουμε με το χέρι αν πλάθεται η ζύμη, αν δεν κολλάει είναι έτοιμη, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τα μελομακάρονα. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα τα τοποθετούμε και ψήνουμε στους 180C για 20' - 25' περίπου.
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι. Από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός το αφήνουμε 5' να βράσει. Τα μελομακάρονα μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1' περίπου. Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι.
Υλικά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κοφτό κανέλα (αν σας αρέσει μέσα στη ζύμη)
- 1 φλ. μέλι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- χυμός από 2 μανταρίνια
- καρύδια χοντροκομμένα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3'. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπεικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε. Στο μείγμα λαδιού προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκάλι. Στον άλλο μισό διαλύουμε την σόδα. Μόλις αφρίσει την ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε στο μίξερ για 3'. Δοκιμάζουμε με το χέρι αν πλάθεται η ζύμη, αν δεν κολλάει είναι έτοιμη, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τα μελομακάρονα. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα τα τοποθετούμε και ψήνουμε στους 180C για 20' - 25' περίπου.
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι. Από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός το αφήνουμε 5' να βράσει. Τα μελομακάρονα μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1' περίπου. Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι.
Νέο: Δείτε τις συνταγές μας στο κανάλι μας στο youtube
4 σχόλια
καλοφαγωτα ΜΙΚΑ ΜΟΥααυτη τη συνταγη θα κανω φετοςγιατι μου αρεσει που εχει σιμιγδαλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα. Καλές γιορτές σου εύχομαι. Να τη κάνεις τη συνταγή και να την ευχαριστηθείτε οικογενειακά.
ΑπάντησηΔιαγραφήλοιπον Μικα μου θα σου πω να γελας.στην αρχη η ζυμη μου φανηκε σαν να ξερναγε λαδι
ΑπάντησηΔιαγραφή.πρωτο σοκ.ωχ ειπα.θα γινουν πετρα.λαθος.σε 10λεπτα η ζυμη απορροφησε το λαδι και ησυχασα.δευτερο πατατρακ.οταν ψηθηκαν μου φανηκε πως τριβοντουσαν στις ακρες
ωχ λεω παλι.θα διαλυονται
λαθος
οταν σιροπιαστηκαν ηταν τελεια.και πολυ γευστικα.σε ευχαριστω
να εισαι καλα.απο τα καλυτερα που εχω φτιαξει.παω να δω τους κουραμπιεδες σου.
Καλησπέρα κυρία Λίτσα. Καταρχήν χαίρομαι που επιλέξατε να κάνετε μια από τις συνταγές μου, λυπάμαι όμως που δεν σας ικανοποίησε (η διαδικασία τους) αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως (ξέρναγε λάδι) όπως λέτε. Ήταν μόνο 1 φλ. σε 500 γρ. στέρεα υλικά. Δεν μου χει συμβεί ποτέ! Τουλάχιστον από ότι λέτε σας ικανοποίησε το αποτέλεσμα. Χαίρομαι γιατί δεν ήμαστε σε θέση να κάνουμε άσκοπα έξοδα.
ΑπάντησηΔιαγραφή