Μελομακάρονα με μπύρα
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύκολη στο πλάσιμο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, κάνουμε τρύπες με πιρούνι στην επιφάνεια τους και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 αερόθερμο για 20'.
Βράζουμε το σιρόπι μας για 8'. Όταν τα μελομακάρονα κρυώσουν, τα ρίχνουμε λίγα - λίγα στο ζεστό σιρόπι. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος ανά στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με λίγο κοπανισμένο καρύδι. Γίνονται περίπου 50 κομμάτια. Παραμένουν αφράτα και ζουμερά για πολλές μέρες.
- 2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. μπίρα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250 γρ. καρύδια
- 1 φλ. μέλι
- 1 1/2 φλ. νερό
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύκολη στο πλάσιμο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, κάνουμε τρύπες με πιρούνι στην επιφάνεια τους και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 αερόθερμο για 20'.
Βράζουμε το σιρόπι μας για 8'. Όταν τα μελομακάρονα κρυώσουν, τα ρίχνουμε λίγα - λίγα στο ζεστό σιρόπι. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος ανά στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με λίγο κοπανισμένο καρύδι. Γίνονται περίπου 50 κομμάτια. Παραμένουν αφράτα και ζουμερά για πολλές μέρες.
Νέο: Δείτε τις συνταγές μας στο κανάλι μας κάνοντας δωρεάν εγγραφή στο youtube
2 σχόλια
Καλοφαγωτα και του χρονου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ. Να σαι καλά. Καλές γιορτές να έχετε και πάντα με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή