Γιορτινό και νηστίσιμο κέικ τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι μας
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία. Διαλύουμε στο χυμό, τη σόδα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Το πιέζουμε με την παλάμη μας να ισιώσει. Χαράζουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 8'. Σβήνουμε τη φωτιά και διαλύουμε μέσα στο σιρόπι το μέλι. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και αφού περάσουν 10' το σιροπιάζουμε, ρίχνοντάς λίγο λίγο με κουτάλα. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλο, να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε καρύδια πριν το σερβίρουμε.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. κονιάκ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1,5 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. κοφτό σόδα
- 3 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλ. μέλι
- λίγα καρύδια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία. Διαλύουμε στο χυμό, τη σόδα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Το πιέζουμε με την παλάμη μας να ισιώσει. Χαράζουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 8'. Σβήνουμε τη φωτιά και διαλύουμε μέσα στο σιρόπι το μέλι. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και αφού περάσουν 10' το σιροπιάζουμε, ρίχνοντάς λίγο λίγο με κουτάλα. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλο, να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε καρύδια πριν το σερβίρουμε.
Νέο: Δείτε τις συνταγές μας στο κανάλι μας κάνοντας δωρεάν εγγραφή στο youtube
0 σχόλια