Υπέροχα τρουφάκια αμυγδάλου - ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο

By mika - 7:00 π.μ.



Υπέροχα τρουφάκια αμυγδάλου - ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο

Τέλειο κέρασμα με λίγα υλικά, έτοιμο σε 20' δεν χρειάζεται καθόλου κόπο για να τα φτιάξουμε άλλωστε μας αρέσουν οι γρήγορες συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε σε χρόνο dt. Όπως αυτή εδώ.

Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη (ασπρισμένη)
  • 5 κ. σ. ροδόνερο
  • άχνη ζάχαρη





































Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C στις αντιστάσεις.
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα και το ινδοκάρυδο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το ροδόνερο. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15' και μετά πλάθουμε, (το μίγμα είναι αρκετά κολλώδες αλλά δεν προσθέτουμε τίποτα παραπάνω γιατί αλλιώς θα γίνουν σκληρά) σε μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15' ή μέχρι να δούμε ότι έχουν χρυσίσει ελαφρά. Είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ψεκάζουμε ξανά με ροδόνερο, τα βουτάμε στην άχνη και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια. Η δόση αυτή βγάζει 15 γλυκάκια. Αν δεν καταναλωθούν σύντομα τα βάζουμε σε κλειστό κουτί να μη μας ξεραθούν.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια