Εύκολο μεζεδάκι για να απολαύσουμε με ακόμα ένα τρόπο αυτό το υγιεινό λαχανικό μια διαφορετική πρόταση για το κουνουπίδι, αξίζει να το δοκιμάσουν ακόμη και αυτοί που δεν τρελαίνονται
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι ελάχιστα βρασμένο και μισολιωμένο με πιρούνι
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπεικιν
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- αλάτι - πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μπεικιν, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Αν είναι ο χυλός αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι παχύς λίγο νερό, θέλουμε να στέκεται καλά στο κουτάλι. Προσθέτουμε το μείγμα με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και μόλις γίνει καυτό, ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές και τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
0 σχόλια