Καρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά (χωρίς αλεύρι)

By mika - 7:00 π.μ.


Καρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά (χωρίς αλεύρι)

Απολαυστικό, διαχρονικό και πάντα αγαπημένο γλυκό. Ειδικά παρέα με παγωτό βανίλια είναι απλά υπέροχο!!

Υλικά
  • 10 κ. σ. τριμμένο καρύδι
  • 10 αβγά
  • 10 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
Υλικά για σιρόπι
  • 3 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 κ. γλ. σκόνη κανέλας
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. λεμόνι
























Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8' και το αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα μπολ βάζουμε το καρύδι με όλα τα υλικά εκτός από τα αβγά και τη ζάχαρη. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Μετά χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Στο μείγμα με τα αβγά προσθέτουμε σιγά, σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, ώστε να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά να πάει παντού. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30' περίπου. Μόλις βγάλουμε το γλυκό, το χαράζουμε σε μερίδες και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Μετά από 3 τουλάχιστον ώρες μπορούμε να την απολαύσουμε.

Προσοχή: Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια