Υπέροχα μπισκοτάκια με πολύ λίγα υλικά και σούπερ γεύση
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 500 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 βανίλια
- 1 κ. γλ. κανέλλα σκόνη
- 400 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κ. σ. νερό
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τη κανέλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1'. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30' περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε πάχος 1 εκ. περίπου. Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τη κανέλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1'. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30' περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε πάχος 1 εκ. περίπου. Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με το νερό.
Μοιράζουμε το γλάσο σε διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε. Ρίχνουμε ελάχιστο χρώμα στα μπολ και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο και τ'αφήνουμε να στεγνώσουν.
Μοιράζουμε το γλάσο σε διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε. Ρίχνουμε ελάχιστο χρώμα στα μπολ και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο και τ'αφήνουμε να στεγνώσουν.
Νέο: Δείτε τις συνταγές μας στο κανάλι μας κάνοντας δωρεάν εγγραφή στο youtube
0 σχόλια