Νοστιμότατο μεζεδάκι που δύσκολα του αντιστέκεσαι, υπάρχει σε κάθε ταβέρνα του νησιού μας, τέλεια παρέα για τη μπύρα και το κρασάκι.
Υλικά
- 250 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κ. σ. δυόσμος ξερός
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 150 γρ. αλεύρι
- 3 αβγά
- αλάτι - πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ρεβύθια στο μούλτι και τα χτυπάμε (όχι να γίνουν πουρές). Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πρέπει να έχουμε ένα παχύ χυλό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι. Σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο ρίχνοντας κουταλιές, τηγανίζουμε τα πιταρούδια μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις 2 μεριές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
0 σχόλια