Καλαμαράκια στιφάδο

By Μίκα - 8:00 π.μ.



Καλαμαράκια στιφάδο

Ένα φαγητό νοστιμότατο που προτιμάται κατά την περίοδο της νηστείας. Την ίδια συνταγή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για σουπιές.

Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1/2  φλ. ξύδι ή κρασί άσπρο
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης















Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 5' τα κρεμμύδια. 'Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Τα σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι - πιπέρι και τη δάφνη. Τα αφήνουμε στη φωτιά για 30' περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν τα καλαμαράκια με τα κρεμμύδια. Το ζουμάκι τους είναι υπέροχο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια