Αν σας αρέσουν τα αμύγδαλα θα λατρέψετε αυτό το κέικ αμυγδάλου. Αν και δεν περιέχει αλεύρι, γάλα ή χυμό εξακολουθεί όμως να είναι υγρό, ελαφρύ, πλούσιο σε γεύση και αρκετά εύκολο να το φτιάξουμε.
Υλικά
- 4 αυγά χωρισμένα κρόκος από το ασπράδι
- 200 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
- 1/2 φλ. ηλιέλαιο
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 βανίλια
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε μια φόρμα για κέικ λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν λεία και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα κρόκων μέχρι να ενωθούν, όχι υπερβολικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40' ή μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
0 σχόλια