Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι - συκωτάκια και πατάτες στο φούρνο

By mika - 6:30 π.μ.


Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι - συκωτάκια και πατάτες στο φούρνο

Εύκολο, ζουμερό και πεντανόστιμο γεμιστό κοτόπουλο με τραγανή πέτσα. Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε για το γιορτινό μας τραπέζι αν δεν μας αρέσει η γαλοπούλα.

Υλικά
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
Γέμιση
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. συκωτάκια κότας
  • 3/4 φλ. ρύζι κίτρινο
  • αλάτι - πιπέρι - κίμινο
  • ελάχιστος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ζωμός κότας














Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα συκωτάκια και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 5'. Ρίχνουμε τον άνηθο - πιπέρι - αλάτι - κίμινο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Μόλις πιεί το ζουμί το ρύζι, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο και με τα χέρια μας ανασηκώνουμε ελαφρώς το δέρμα του και βάζουμε λίγο λίγο το βούτυρο σε όλα τα σημεία κάτω από το δέρμα της κότας. Γεμίζουμε με την γέμιση το κοτόπουλο και στην άκρη του για να μην ανοίξει τοποθετούμε μια χοντρή ροδέλα πατάτας και οδοντογλυφίδες αν χρειάζεται. Το τοποθετούμε σε μια γάστρα με το στήθος προς τα πάνω. Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και λίγο ελαιόλαδο. Καπακώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 220C και έπειτα ψήνουμε για ακόμα 20' στους 250C για να ροδοκοκκινήσει.
Σερβίρουμε το πιο ζουμερό, νόστιμο και πανεύκολο κοτόπουλο.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια