Βασιλόπιτα κέικ με καρύδια και σοκολατένια τρούφα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 2,5 φλ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 1 φλ. φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ. καρύδια σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλ. σοκολατένια τρούφα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Επικάλυψη
- ζάχαρη άχνη - ζαχαρωτά
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το ξύσμα που το έχουμε προσθέσει μέσα στο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι. Όταν απορροφηθεί όλο το αλεύρι σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Τυλίγουμε ένα κέρμα με αλουμινόχαρτο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί ή απλώνουμε μια λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα, προσθέτουμε το κέρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180C για 45' περίπου. Αφαιρούμε από το φούρνο και μετά από 15' πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη να πάει παντού. Αν θέλουμε το στολίζουμε και με ζαχαρωτά.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το ξύσμα που το έχουμε προσθέσει μέσα στο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι. Όταν απορροφηθεί όλο το αλεύρι σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Τυλίγουμε ένα κέρμα με αλουμινόχαρτο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί ή απλώνουμε μια λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα, προσθέτουμε το κέρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180C για 45' περίπου. Αφαιρούμε από το φούρνο και μετά από 15' πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη να πάει παντού. Αν θέλουμε το στολίζουμε και με ζαχαρωτά.
0 σχόλια