Υπάρχουν πολλές συνταγές για κέικ, είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων άλλες με βανίλια και άλλες με πορτοκάλι αλλά εκείνες με τη σοκολάτα κερδίζουν, χωρίς καμιά αμφιβολία, την πρωτιά.
Υλικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι ή 3/4 φλ. φρέσκο γάλα
- 125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια ή χοντροτριμμένη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3 αυγά
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να
αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και στη συνέχεια το γιαούρτι. Τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε
στο μείγμα μας το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα.
Ρίχνουμε από πάνω μερικά κομμάτια κουβερτούρας, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45' - 50'. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10' να σταθεί και το ξεφορμάρουμε. Στολίζουμε το κέικ με λιωμένη άσπρη σοκολάτα ή με ένα απλό πηχτό γλάσο με άχνη ζάχαρη.