Μανιταρόσουπα νηστίσιμη


Μανιταρόσουπα νηστίσιμη

Υλικά
  • 1 κιλό μανιτάρια σε φέτες 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 κ. σ. μαργαρίνη
  • 3 κ. σ. αλεύρι 
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι - πιπέρι 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 10' μέχρι να μην βγάζουν υγρά και να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε τη σούπα για 20' μέχρι να δέσει. Μπορούμε αν θέλουμε να αλέσουμε τη σούπα στο μπλέντερ. Τέλος την αρωματίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Πώς γίνεται να είναι νηστίσιμη και να περιέχει βούτυρο?

mika είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το διορθώνω άμεσα. Η συνήθεια βλέπεις να χρησιμοποιώ βούτυρο, σε αρκετές συνταγές όταν δεν είναι περίοδος νηστείας με οδήγησε στο λάθος αυτό, που ήταν μόνο στα γραφόμενα και όχι στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης δεν αναφέρεις το κρεμμύδι...

Δημοσίευση σχολίου