Κουκιά χλωρά γιαχνί


Κουκιά χλωρά γιαχνί

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδου λιωμένες
  • 1 κιλό χλωρά κουκιά καθαρισμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια 
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι για 3'. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται να καλύψει τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για περίπου 60' μέχρι να μείνει το φαγάκι μας με το λαδάκι του. Προσθέτουμε τον άνηθο και μαγειρεύουμε για ακόμα 5'. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο και το συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου