Ραβανί (της Μίκας)


Ραβανί (της Μίκας)


Υλικά
  • 1 πακέτο βούτυρο 250 γρ.
  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • 5 αυγά 
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι 
  • 2 φλ. αλεύρι 
  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλ. γάλα 
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
  • ινδοκάρυδο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Σιρόπι
  • 3 1/2 φλ. ζάχαρη 
  • 3 φλ. νερό 
  • φλούδα από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό σιγά σιγά αλληλοδιαδόχως με το γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για 40'. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με την ζάχαρη το νερό και τη φλούδα
λεμονιού. Σιροπιάζουμε αργά αργά με το καυτό σιρόπι το γλυκό μας αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο αν θέλουμε.

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου