Καραμελωμένοι ξηροί καρποί εύκολα και γρήγορα


 


Καραμελωμένοι ξηροί καρποί εύκολα και γρήγορα

Υλικά
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς αμύγδαλα ή φουντούκια ή φυστίκια
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλική

Εκτέλεση
Λιώνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν λιώσει (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα)
 ρίχνουμε την υπόλοιπη να λιώσει κι αυτή.
 
Όταν πάρει το χρώμα της καραμέλας, το κατεβάζουμε για να μην καεί, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ξανά. Προσέχουμε να μην είναι όλοι μαζί, πρέπει να είναι απλωμένοι. Ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει ελαφρά με ηλιέλαιο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Αν είναι σε μεγάλα κομμάτια, τα σπάμε σε μικρότερα.


Είναι πολύ εύκολο να καραμελώσουμε ξηρούς καρπούς και να φτιάξουμε νηστίσιμα γλυκάκια, απλά ρίχνοντας από πάνω τους λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Ακόμα μπορούμε όταν κρυώσουν, να τους τρίψουμε στο μούλτι και να γαρνίρουμε το παγωτό ή το γιαούρτι μας.

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

ειναι αληθεια πως παντα με δυσκολευουν τα αμυγδαλα οταν θελω να τα κανω πραλινα για τουρτα.θα το προσπαθησω οπως μας το συστηνεις.να ειστε καλα.

mika είπε...


Να δοκιμάσεις να τους φτιάξεις, η παρασκευή τους είναι πανεύκολη!!Προσέχουμε όμως να μη μείνει πολύ η ζάχαρη στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει. Καλή επιτυχία!!!!

Δημοσίευση σχολίου