Νηστίσιμες τηγανίτες



Νηστίσιμες τηγανίτες

Από τα αγαπημένα μου γλυκάκια για ένα ωραίο πρωϊνό ή ένα απογευματινό καφεδάκι ή τσαγάκι. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμες!!! 



Υλικά
  • νερό 4 φλ.
  • αλεύρι φαρίνα όσο χρειαστεί (για να γίνει χυλός)
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
Για πασπάλισμα
  • μέλι
  • κανέλα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα μέχρι να χυλώσει το μείγμα μας. Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι. Όταν έχει κάψει καλά, ρίχνουμε τον χυλό, με κουτάλα σιγά σιγά. Όταν οι τηγανίτες κάνουν κρούστα και αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, τότε τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε πιατέλα, στην οποία έχουμε έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Έπειτα τις ραντίζουμε με μέλι ή ζάχαρη ή και τα δυο και τις πασπαλίζουμε με κανέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου