Πατσαβουρόπιτα με κιμά και τυριά

Πατσαβουρόπιτα με κιμά και τυριά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 200 γρ. μαργαρίνη 
  • 300 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα ή τυρί φέτα
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα (περίπου) να γίνει νερουλό το μείγμα των τυριών
  • 3 αυγά χτυπημένα












Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά με τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και μετά από 10' κλείνουμε το μάτι. Παίρνουμε τα φύλλα τα τσαλακώνουμε και τα απλώνουμε στο ταψάκι μας. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τον κιμά παντού. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά, το γάλα, τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα να πάνε παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας περίπου 40'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου