Γαλέος πλακί στο φούρνο με πατάτες

Γαλέος πλακί στο φούρνο με πατάτες

Κλασική συνταγή το πλακί στο φούρνο, άλλοτε με πατάτες και άλλοτε μόνο με τα κρεμμύδια. Νόστιμο πιάτο, πλήρες και πανεύκολο.

Υλικά
  • 3 φέτες γαλέου 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας (αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό)
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι - πιπέρι





Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το αφήνουμε να στραγγίξει καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πατάτες. Απλώνουμε τις ντομάτες τον πελτέ και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, 3 ποτήρια νερό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 60' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Το πλακί μπορεί να γίνει και χωρίς πατάτες. Τότε θα βάλουμε περισσότερα κρεμμύδια και θα το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου