Υλικά
- 1 κιλό κιμάς
- 1 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 2 φλ. γάλα
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φρυγανιές
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5 αυγά χτυπημένα
- 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ντομάτα πελτέ
- αλάτι - πιπέρι
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά με το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει το ζουμί του. Βάζουμε τις φρυγανιές σε βαθύ πιάτο να μουσκέψουν με το γάλα, κατεβάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα αυγά, τις φρυγανιές, τελευταία το τυρί και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 6 - 8 φύλλα, που το καθένα το αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση. Τα φύλλα που εξέχουν τα ακουμπάμε πάνω στη γέμιση. Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ραντίζουμε με νερό, για να γίνει αφράτο το φύλλο. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'.
0 σχόλια